0,00 ₺

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

No menu items!
No menu items!
0,00 ₺

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

No menu items!
Array

Kestane Balı Ne Kadar Yenmeli?

Kestane Balı Kullanım Şekli

Kocaeli bölgesinde çok zengin kestane ormanlarına sahip Samanlı dağlarında üretilen kestane balı yüksek besin değeri ve kalitesi ile ülkemizde üretilen kestane balları arasında özel bir yere sahiptir. Bu bölgede üretilen kestane balları yüzde doksanların üzerinde kestane poleni içermesi sebebiyle ayrı bir yere konmalıdır. Size bu balın tüketimi hakkında kısaca bilgiler vereceğiz.

  • Kestane balının ortalama olarak bir tatlı kaşığı ile bir çorba kaşığı tüketilmesinin insan sağlığına bilinen bir yan etkisine rastlanmamıştır.
  • Bal şerbeti yapılması da tavsiye edilebilir. Ilık bir suya bir çorba kaşığı kestane balı karıştırılması ve aç iken içilmesi bu mucizevi gıdanın faydasını arttırabilir.
  • Tarçın ile, zerdeçal ve zencefil ile karıştırarak tüketenlerde vardır.
  • Kestane balı aç karnına yenmesi durumunda kana daha çabuk karışacak ve daha faydalı olacaktır.

Kestane balı fazla yenirse bilinen bir yan etkisi olmaz ama abartılması durumunda çeşitli yan etkileri görülebilir. Bu genel olarak vücutta aşırı protein yüklemesinden doğan kızarıklık vb. şekilde olabilir. Balın tüketimine ara verilmesi durumunda kendiliğinden geçer.

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim, kestane balından kastımız saf kestane balıdır. Yani orman gülü adıyla bilinen, bazı bölgelerimizde deli bal olarak adlandırılan zehirli bir bal çeşidinin kestane balına bir şekilde karışması ile elde edilen karışık kestane balı maalesef pek çok yerde kestane balı ile satılmaktadır. Genel olarak bu balların özel müşterisi bulunmaktadır. Bu balı üreten arıcı meslektaşlarımız genel olarak bu balı satın alan kişilere bal hakkında bilgi vermekteler, bir tatlı kaşığından fazla balı bir günde tüketmemelerini önermektedirler. Biz genel olarak bu tip balları tüketmemenizi tavsiye etmekten başka bir şey yapamamaktayız.

Kestane Balı Ne Kadar Yenmeli?

Son olarak Kocaeli bölgesinde üretilen kestane ballarını genel olarak aksi istenmedikçe başka ballarla karışmaması nedeniyle çok geç kristalize olmaktadır. Takdir edersiniz ki, kestane balları diğer çiçek ballarından farklı fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Bu balların başka çiçek ballarla karıştırılarak satışa sunulması sahtekarlık olarak adlandırılabilecektir. Bu şekilde yapılan satışlar sonucunda kısa sürede yapılan yanlış kendini ortaya çıkarabilecektir. Sonuçta tüketici bir şekilde mağdur olacaktır. Bu hiç hoş bir durum değildir.

Yazıyı Paylaş!

Popüler Ürünlerimiz

İndirim!

Yaş Kestane Poleni - 100 Gram

5.00 out of 5
20,00 
İndirim!

Püren Balı

5.00 out of 5
50,00 

Related articles

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

En Son Yayımlanan Yazılar