Ayçiçek balının özellikleri...
Bir kere saf baldır. Her şeyi ile katkısız, doğal bir üründür.
2019 yılında Tekirdağ, Malkara yolu üzerinde bulunan İnecik yakınlarında Otmanlı köyünde üretilmiştir. Bu bölgenin özelliği ilaçlama yapılmayan, asfalta uzak bir bölge olmasının yanında, çeşit çeşit kır çiçeklerinin yoğun olduğu bir alan olmasıdır.
Ayrıca yöre halkı tarafından kenger olarak adlandırılan mavi dikenlerden bolca bulunur. Arılar bu dikenlerden mor polenler ve bolca nektar da alırlar. Bu balın içerisinde sadece Ayçiçek değil, bir miktar Kestane balı da bulunmaktadır.
Balın en büyük dezavantajı bir süre sonra tereyağ gibi donmasıdır. 45 derece ısıda bir süre bekletilmesi durumunda ilk andaki akışkanlığına kavuşur.
Arılara bal üretimi yapılırken kesinlikle şeker, glikoz vb. verilmemektedir.
Trakya bölgesi Ayçiçek balımız 850 gram bal alabilecek kavanozlar ile satıştadır. Kavanoz ağırlığı brüt 1100 gramdır.
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.