Saf Kestane Balı Nasıl Olur? Hakiki Kestane Balı Faydaları

0
819
Saf Kestane Balı Nasıl Olur? Hakiki Kestane Balı Faydaları
Saf Kestane Balı Nasıl Olur? Hakiki Kestane Balı Faydaları

Kestane balı ülkemizin pek çok yerinde üretilebiliyor.

Yalova-Adapazarı arasında bulunan Samanlı dağları başta olmak üzere Sakarya’dan Artvin’e kadar kimi yerde yoğun, kimi yerde düşük yoğunluklu kestane ormanları bulunmaktadır. Marmara Bal olarak bizim kestane balı üretim bölgemiz Kocaeli ilinin Gölcük ilçesinden İznik sınırlarına yakın bölgede oluşturulan tabi kestane ormanlarıdır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının resmi kurumlarına yaptırdığımız Kestane Balı bal analizi sonucunda bu bölgede % 98 yoğunluklu kestane polenli bir bal üretimi sağlanmıştır.

Her yıl ürettiğimiz ballar analiz edilmekte, dileyenlere analiz raporları ücretsiz olarak gönderilmekte ve yaklaşık değerlerde bal satışı garanti edilmektedir. Muhtemelen bizim gösterdiğimiz bu hassasiyeti gösterebilecek başka da bir kurum, firma bulunmamaktadır. Bu durum Kestane Balı üretiminde geldiğimiz seviyeyi net olarak ortaya koymaktadır.

Kestane Balının Özellikleri:

  • Saf kestane balı kırmızıdan siyaha çalan bir renktedir.
  • Isıl işleme tabi tutulmadan tüketiciye verilmektedir.
  • Tüketici tabiriyle donma yani kristalizasyona uğramamaktadır.
  • Biraz acı bir tadı vardır. Lakin bu bala alışan kişiler başka bal yiyememekte, kestane balı müptelası olmaktadır.
  • Kestane balı bir insan evladının yiyebileceği en kaliteli baldır.
  • Başka ballarla karıştırılması olumsuz sonuçlar doğurur.

Gürcistan’dan ülkemize düşük kaliteli kestane balları girmektedir. Lakin Gürcistan küçük bir ülkedir ve kestane ormanları güzel ülkemizdeki kadar çok zengin değildir. Gürcistan kestane balı maalesef merdivenaltı üretimi olarak değerlendirmekte, şifası da ona göre oldukça düşük olmaktadır. Üretimi kısıtlı olduğundan biz arıcıların ellerindeki kestane balı kışın ortasına gelmeden genelde bitmektedir. Marmara Bal olarak Kestane Balı üretimi uzmanlık alanımızdır.

Saf Kestane Balı Nasıl Olur? Hakiki Kestane Balı Faydaları
Saf Kestane Balı Nasıl Olur? Hakiki Kestane Balı Faydaları

Karadeniz bölgesinin pek çok kesiminde deli bal-komar olarak da bilinen orman gülü çiçeğinin acı nektarının kestane balı ile birleşmesi sonucunda bu balın fazla tüketilmemesi konusunda satıcılar ikazda bulunmak durumundadırlar. Bir kaşıktan fazla tüketilmesi sonucunda insan bünyesinde nabız ve tansiyon düşürücü etki yapan bu balı dikkatli tüketmek gerekmektedir. Kocaeli bölgesinde deli bal üretimi olmadığından, orman gülü bitkisi nektar vermediğinden böyle bir tehlike bulunmamaktadır.

Marmara Bal tarafından üretilen kestane balını gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here