0,00 ₺

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

0,00 ₺

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Baldaki Şeker Zararlı Mıdır?

Baldaki Şeker Zararlı Mıdır? Balda şekerin zararlı olup olmadığını anlatmak için balı içeren mineraller hakkında kısa bir bilgi vermemiz yerinde olacaktır. Balın tatlı bir sıvı olabilmesi için içinde bize tatlı gelebilecek bir takım enzimler, mineraller vb....

Kestane Balı Ne Kadar Yenmeli?

Kestane Balı Kullanım Şekli Kocaeli bölgesinde çok zengin kestane ormanlarına sahip Samanlı dağlarında üretilen kestane balı yüksek besin değeri ve kalitesi ile ülkemizde üretilen kestane balları arasında özel bir yere sahiptir. Bu bölgede üretilen kestane...

Bal Neden Beyaz Olur? Kristalleşen Bal Nasıl Çözülür?

Bal Neden Beyazlaşır? Balın rengini veren doğadaki nektarın rengidir. Yani doğadan bal arıları ne renk nektar getirirlerse, bal da o renk olur. Ülkemizde en çok üretilen balın rengi ortalama olarak kahverengiden sarıya dönük, kırmızımtırak bir...

İlaç kalıntısız bal nasıl olur?

Bal mucizevi bir gıdadır. Lakin balın analizinde zaman zaman maalesef bazı olumsuz ilaç kalıntılarına rastlanabilmektedir. Günümüzde doğada üretilen neredeyse tüm meyve ve sebzelerde ilaç kalıntılarına rastlanabilmektedir. Bu durumu biz tüketiciler maalesef bazı ihraç ürünlerinin gümrükten...

Kestane Balı Gribe İyi Gelir Mi? Zencefil Zerdeçal Karışımı

Kestane Balı Gribe İyi Gelir Mi? Nezle ve grip birbirine adeta kardeş kadar benzeyen, kış mevsiminde hepimizi neredeyse en az bir kez yoklayan insan vücudunun vazgeçilmez rahatsızlıklarındandır. Bu rahatsızlık bağışıklık sistemini zayıf yakaladığı anda azar ve...

Organik Bal Nerede Satılır? Nereden Alınır?

Organik Bal Nerede Satılır? Nereden Alınır? Organik sözcüğü halkımız için doğal anlamına gelir. Yani insan faktörünün olmadığı, tamamen doğal bir şekilde bal arıları tarafından üretilmiş bir bala Organik Bal denir diye düşünülür. Ama Organik bal...

Gerçek Bal Nasıl Anlaşılır? Bilinen Pratik Yöntemler

Gerçek bal nasıl anlaşılır? Bilinen Pratik Yöntemler Bal, bal arıları tarafından üretilen mucizevi bir gıdadır. Arıcılar tarafından arı kovanlarında üretilir. Üretim işi genel olarak çok sayıda arı kolonisi ile nektarın yani çiçeklerin bolca bulunduğu yerlerde yapılır. Ortalama...

Kestane Balının Faydaları Nelerdir? Ne Zaman, Ne Kadar, Nasıl Yenmeli?

Kestane Balının Faydaları Kestane balı sindirim sisteminin faaliyetlerini iyi bir şekilde yapabilmesine faydalıdır. Kabızlık sorununu ortadan kaldırır. Aynı zamanda sabah ve akşam kestane balı düzenli tüketildiğinde kilo vermeye de yardımcı olur. Özellikle gençlerin çok yakındığı sicilce sorununa kestane...